MENIU

DNA: Cum au încercat ofițerii ISU să-i ajute pe patronii Colectiv să obțină autorizație PSI

Căpitanii George Matei și Antonina Radu s-au oferit să-i ajute pe patronii clubului Colectiv cu întocmirea dosarului PSI, dar nu le-au raportat superiorilor despre existența localului respectiv, potrivit referatului procurorilor DNA.

Din declarațiile martorilor audiați de procurorii militari ai DNA reiese că cei doi ofițeri s-au oferit să-i ajute pe administratorii firmei care deține clubul Colectiv să le întocmească dosarul PSI.

"Testimonial s-a stabilit că cei doi ofițeri îmbrăcați în ținută civilă, după ce s-au prezentat, declinându-și identitatea și menționând instituția din care făceau parte, și anume 'de la pompieri', și după ce au vizitat spațiul în care funcționa SC Colectiv Club SRL București, i-au întrebat pe administratorii societății prezenți (...) dacă au dosarul de 'PSI'. Ofițerilor li s-a spus că nu există un asemenea document și că SC Colectiv Club SRL București abia a fost înființată, urmând a fi obținută autorizația de funcționare. Inculpații (...) s-au oferit să-i ajute pe administratorii firmei respective să le întocmească dosarul 'PSI', solicitând în acest sens o copie după certificatul de înmatriculare al noii societății înființate și dând totodată asigurarea că au calificarea necesară, propunerea făcută în condițiile date fiind acceptată", se arată în referatul citat de Agerpres

De asemenea, întrebați de unul dintre patroni dacă se poate întâmpla ceva în cazul unui control, cei doi ofițeri ar fi răspuns: "Nu are cine să vină în control, că noi suntem de la pompieri".

Din declarațiile martorilor a mai reieșit că cei doi angajați ai ISU București au revenit în club după câteva zile, înmânându-le administratorilor societății mai multe înscrisuri intitulate "dispoziții privind apărarea împotriva incendiilor", ale căror spații libere au fost completate de Antonina Radu, apoi au fost semnate de unul dintre patroni. Acesta a primit și mai multe fișe individuale de instructaj în domeniul situațiilor de urgență.

Tot din declarațiile martorilor audiați s-a stabilit că cei doi ofițeri au revenit în spațiul unde funcționa clubul Colectiv, purtând de fiecare dată discuții cu administratorii societății și luând act de activitatea desfășurată în local, ceea ce înseamnă, potrivit procurorilor, că erau "în deplină cunoștință de cauză cu privire la lipsa avizului/autorizației pentru securitate la incendiu".

 

Mai multe articole despre:
ISU colectiv autorizatie isu aviz pompieri