MENIU

ODESA, amenințată de trupele rusești în următoarele ore - Se pregătește încercuirea orașului-port

ODESA, amenințată de trupele rusești în următoarele ore - Se pregătește asaltul orașului-port

Primarul din Odesa se așteaptă la un atac al rușilor din trei direcții. Orașul-port se pregătește de o lovitură organizată pe trei fronturi.

Forțele ruse ar putea încercui orașul Odesa din trei părți, a anunțat vineri primarul din Odesa, Gennadiy Trukhanov, potrivit Unian.net.

Pregătirile sunt în toi în orașul-port. O astfel de mișcare ar putea izola Odesa de restul Ucrainei.

„Credem că, în timp ce acest lucru se întâmplă, navele de debarcare rusești ne-ar putea înconjura dinspre mare", a adăugat Trukhanov.

Invadatorii pot încerca să „taie” Odesa și să o blocheze de la mare și din Transnistria, regiunea separatistă prorusă din Republica Moldova, în care sunt staționate trupe ruse. Primarul Gennadiy Trukhanov spune că rușii vor încerca să avanseze din teritoriile ocupate în regiunea Mikolaiev. 

Navele care erau înainte în apropierea orașului-port au fost mutate în regiunea Crimeea și se așteaptă un atac terestru din regiunea Mikolaiev, potrivit informațiilor autorităților locale.  

„O grupare separată a inamicului a înaintat asupra orașului Voznesensk din regiunea Mikolaev. Presupunem că intenționează să ne ia orașul prin Voznesensk din Pridnestrovie (pentru a ocoli Odesa, separându-l, „tăindu-l”, de toate regiunile învecinate),” a spus primarul Trukhanov.

În acest fel, Odesa va fi înconjurată de pământ.

Iar pe al treilea front se va veni din partea Mării Negre.

„Navele marinei ruse se vor apropia și vor înconjura orașul de la Marea Neagră. Ne pregătim pentru această situație. În acest sens, formăm stocuri strategice de alimente, în special, de depozitare pe termen lung alimente și medicamente", a mai spus primarul.