MENIU

Octavian Jurma, după ce a intuit exact evoluția COVID, iar Ministerul Sănătății a greșit: 15.000 de cazuri pe zi e deja un scenariu optimist

Sursa foto: Facebook

Medicul Octavian Jurma a răbufnit după ce datele privind evoluția COVID i-au confirmat estimările făcute în urmă cu 2 săptămâni și au infirmat scenariile mai optimiste ale Ministerului Sănătății. Jurma a amintit de ostilitatea cu care au fost primite analizele sale și de faptul că acum discursul public oficial se axează pe efectele mult mai slabe ale noii forme de coronavirus. Medicul a avansat și un alt pronostic îngrijorător, ca la jumătatea lunii august să se ajungă la 10.000 de internări.

"Prognoza pe care am făcut-o acum 2 săptămâni că vom depăși probabil 10.000 de cazuri azi, 26 iulie 2022, a fost primita cu foarte multa ostilitate de armata de negationisti care pazesc aceasta pagina dar a fost preluata de presa", a scris Jurma pe Facebook. 
 
El a amintit că estimarea pe care a făcut-o în weekendul trecut, de 12.952 de infectări, a avut o abatere mai mică de 1% față de  numărul real de 12,353 de cazuri.
 
"De altfel prognoza arata ca media poate depasi 10,000 de cazuri pe zi inca din aceasta saptamana. Ar fi o veste buna sa ramanem in jurul a 9,000 de cazuri dar cu acest debut inalt e putin probabil sa ramanem sub 10,000 de cazuri noi pe zi. E acum foarte posibil sa vedem 20,000 de cazuri noi pe zi inca de saptamana viitoare. Valori in jurul a 15,000 de cazuri noi pe zi marti (2 august 2022) ar fi acum o veste buna, iar depasirea pragului de 30,000 de cazuri noi pe zi la mijlocul lunii august este o ipoteza plauzibila", a scris Jurma.
 
"Acum suntem asigurați că boala e blândă și spitalele sunt goale. Sper ca măcar în privința asta guvernul și-a făcut corect temele de casa si nu a ajustat politic datele primite de la specialiștii pe care susține că îi consulta."
 
SCENARIU PESIMIT AL LUI JURMA: 10.000 DE SPITALIZĂRI LA JUMĂTATEA LUNII AUGUST
 
 
 
 
 
Mai multe articole despre:
Octavina jurma alexandru rafila statistica covid