MENIU

Ochelarii de soare la volan pot aduce AMENZI. Mulți șoferi nu știu, care este explicația?

Chiar dacă nu pare credibil și mulți șoferi nu știu asta, purtatul ochelarilor de soare la volan poate aduce amenzi sau sancțiuni rutiere. De aceea, este bine să verificați aceste recomandări, pentru a nu vă pune în pericol în trafic.

Mulți șoferi nu știu că nuanța ochelarilor de soare ar trebui să corespundă maxim categoriei 3 pentru a asigura o transmisie a luminii de 8 până la 18 la sută. În plus, ochelarii trebuie să aibă puterea corespunzătoare dacă aveți o vedere slabă, în caz contrar puteți fi amendat, scrie soferidinromania.

De asemenea, este de preferat să folosiți parasolarul și să vă scoateți ochelarii din timp înainte de un tunel pentru a evita problemele de adaptare a vederii. Din același motiv,  purtarea ochelarilor de soare odată cu lăsarea întunericului nu este recomandată.

 

Iată și câteva scenarii posibile legate de folosirea nepotrivită a ochelarilor de soare la volan:

- în cazul unui accident într-un tunel, compania de asigurări s-ar putea retrage dacă află că purtați ochelari de soare.

- în cazul în care ochelarii de soare sunt prea întunecați, polițistul vă poate sancționa, pentru că există un risc real să nu vedeți foarte clar ce se află în față și în jur

- dacă purtați ochelari de vedere, cei de soare trebuie să aibă și ei aceleași dioptri. În Germania există sancțiuni pentru acest lucru. Dacă ochelarii nu sunt potriviți pentru condus, există un „avertisment” de 10 euro. Dacă ochelarii nu sunt suficient de puternici, există o amendă de 25 de euro.

Dincolo de aspectul strict punitiv, aceste situații ar trebui luate în seamă pentru propria dvs siguranță.

 

Mai multe articole despre:
amenzi ochelari de soare soferi trafic reguli