MENIU

Obiceiurile zilnice care îţi afectează imunitatea

Ce nu știai că îți sabotează imunitatea

Știai că unele obiceiuri zilnice pot slăbi sistemul imunitar? Deshidratarea, stresul sau fast-food-ul sunt unele din cauze!

Atunci când sistemul imunitar este slăbit, organismul devine vulnerabil în fața microbilor care provoacă infecțiile și multe alte probleme de sănătate. Corpul nostru este 70% apă. Așadar, pentru a menține acest nivel, ar trebui să bei suficientă apă pe zi. În caz contrar, dacă nu bei suficientă apă, sistemul imunitar este afectat și devine vulnerabil în fața bacteriilor și microbilor din aer. Este recomandat să bei pe parcursul zilei cel puțin 8-10 pahare de apă.

De asemenea, știm cu toții că mâncarea de tip fast-food conține o cantitate mare de ulei și condimente care afectează organismul prin depunere de toxine și grăsime. În plus, pe lângă faptul că fast-food-ul cauzează obezitatea, acesta afectează sistemul imunitar. Conform clickpentrufemei.ro, igiena personală trebuie să fie extrem de importantă. Dacă nu folosești produse antibacteriene sau nu te speli pe mâini cu apă și săpun înainte de a mânca, cu siguranță vei contacta diferite tipuri de infecții care te pot îmbolnăvi și pot afecta sistemul imunitar.

Mai mult decât atât, încearcă să nu te mai stresezi deoarece efectele secundare ale stresului eliberează cortizol într-o cantitate mare. Din păcate, cortizolul poate afecta sistemul imunitar și poate provoca dezvoltarea mai multor afecțiuni.