MENIU

Obiceiurile care par inofensive, dar îți pot afecta GRAV sănătatea

Foarte multe obiceiuri pe care le-ai deprins în copilărie sau pe parcurs, deși par inofensive, pot dăuna sănătății.

Lucrurile cu care te-ai obișnuit nu sunt întotdeauna așa de inofensive cum par. De aceea este indicat să conștientizezi riscurile și să încerci să le corectezi. Iată lista de obiceiuri pe care le faci și care pot dăuna grav sănătății:

1. Trosnitul degetelor - acest obicei nu doar că îi deranjază pe cei din jur prin zgomotul produs, însă, în timp, poate cauza inflamarea mâinilor și slăbirea articulațiilor. Mai mult decât atât, acest obicei poate crește riscul de apariție a artritei.

2. Rosul unghiilor - acesta poate deteriora dinții, precum și pielea din jurul unghiilor, provocând dezvoltarea infecțiilor. În plus, ești expus bolilor contagioase atunci când îți introduci degetele în gură.

3. Stai picior peste picior - acest obicei poate rezulta în hipertensiune, varice.

4. Dormitul insuficient - poate crește riscul dezvoltării bolilor de inimă, diabet și depresie. De asemenea, poți întâmpina dificultăți în concentrare.

5. Navigatul pe internet seara - lumina albastră oferită de telefoane, calculatoare, televizoare îți poate strica somnul. Cel mai neplăcut este că de la prea multă lumină în timpul nopții poate crește riscul apariției cancerului de sân și de prostată, diabetului, obezității și bolilor cardiovasculare.

6. Statul la birou mult timp - majoritatea oamenilor petrec mult timp pe scaun, la birou, în fața calculatorului. Acest lucru încetinește metabolismul și duce la kilograme în plus. Soluția constă în pauze mici și dese, în plimbări de 10 minute la o oră de stat pe scaun.

7. Consumul unei cantități mari de alcool - poți dezvolta afecțiuni renale, boli hepatice, probleme digestive, probleme cardiace, leziuni osoase și chiar unele forme de cancer.

8. Consumul unei cantități mari de alimente - poate favoriza apariția bolilor de inimă, diabetului zaharat și hipertensiunii arteriale, dar și a unor tipuri de cancer.

9. Mâncarea de tip fast- food - prezintă un risc ridicat de obezitate, diabet și boli de inimă.

10. Fumatul - poate dezvolta problemele oculare, artrită reumatoidă, boli cardiovasculare, cancer, diabet, accident vascular cerebral, bronșită sau tuberculoză.

Conform sfatulmedicului.ro, cei care petrec mult timp singuri pot fi predispuși la tristețe, depresie și pot dezvolta, în timp, hipertensiune arterială și Alzheimer.