MENIU

Obezitatea la copii, fenomen ÎNGRIJORĂTOR în România. Avertismentul ministrului Sănătății

Semnal de alarmă privind obezitatea la copii

Ministrul Sănătății a tras un semnal de alarmă în privința riscurilor date de obezitate și anorexie. Ioana Mihăilă a subliniat că un motiv de îngrijorare în țara noastră îl reprezintă obezitatea în rândul copiilor.

Mihăilă a subliniat că, în SUA, obezitatea a ajuns să fie un pericol mai mare pentru sănătate decât fumatul.

”Deocamdată, România nu stă foarte rău dacă ne comparăm cu alte țări din UE la incidența obezității la adult, dar stăm destul de rău atunci când vorbim de incidența obezității la copil.

Dacă este să cuantificăm riscul pe care obezitatea îl aduce, există state precum SUA în care obezitatea a ajuns să fie un factor de risc pentru sănătate mai mare decât fumatul. 
Obezitatea tinde să devină din ce în ce mai importantă la noi și, ce este îngrijorător, tinde să devină din ce în ce mai importantă la copil.

Pentru a preveni obezitatea la copil, acest lucru se face educând în primul rând adultul, părintele sau bunicul care hrănesc copilul și oferind copilului accesul la activitate fizică”, a spus Mihăilă la un post TV. 

Ministrul Sănătății a vorbit și despre anorexie, avertizând că este una din principalele cauze de deces la femeile tinere.
”Anorexia este o afecțiune a țărilor destul de dezvoltate și afectează, în general, femeile tinere, care au un anumit profil. Este o afecțiune destul de puțin recunoscută, dar este una din principalele cauze de deces la femeile tinere. Este bine să fie conștientizată importanța ei”, a mai spun Mihăilă.