MENIU

Obezitatea, a treia formă de discrimanare

O viaţă frumoasă înseamnă, în primul rând, sănătate, dar totul se obţine cu multă voinţă! Cu voinţa de a rezista, uneori, tentaţiilor culinare!

Obezitatea este o problema medicala serioasa, iar cei care sufera de ea au nevoie sa ajunga la o greutate normala si sa aiba un stil de viata mai sanatos, pentru binele lor. Pana atunci insa, aceste persoane ar trebui tratate ca oricare altele, dar acest lucru nu se intampla mereu.

Potrivit Jurnalului International al Obezitatii, cazurile de discriminare pe baza greutatii corporale mari sunt in crestere. Doua sondaje realizate in SUA in 1995-1996 si 2004-2006 au comparat aceasta forma de discriminare cu o alta, iar rezultatele au fost urmatoarele: in timp ce 17% dintre barbati si 9% dintre femei au raportat discriminare rasiala, 28% dintre barbatii obezi si 45% dintre femile obeze au avut parte de discriminari din cauza greutatii.

Principalele moduri in care persoanele obeze au simtit un soi de segregatie au fost: concedierea, refuzarea accesului la unele joburi sau la promovari, insulte, abuzuri si hartuire.

Mai multe articole despre:
sănătate obezitate video fresh refresh