MENIU

Ce se întâmplă cu tine când mori. Oamenii de știință au descifrat misterul

Poate cea mai mare curiziotate a omului care nu a putut fi elucidată până acum pe deplin este: ce se întâmplă cu tine atunci când mori? În acest sens, știința ne oferă câteva sugestii interesante dar și terifiante asupra a ceea ce se se întâmplă mai exact atunci când mori.

Nu mai simți senzația de foame

Probabil că ai observat și tu că oamenii care își trăiesc ultimele zile din viață își pierd pofta de mâncare. Ei bine, specialiștii spun că asta se întâmplă pentru că energia corpului este distribuită către alte sarcini, care sunt literalmente vitale, cum ar fi bătăile inimii și respirația. Drept urmare, digestia încetează să mai fie o prioritate.

Creierul trece pe modul „economisire baterie"

Creierul, care este responsabil pentru buna funcționare a tuturor celorlalte sisteme, devine mai puțin activ în ultimele momente din viață. Asta pentru că, se concentrează pe semnalele chimice care ar putea să mențină corpul în viață pentru mai mult timp.

Fiecare simț dispare, pe rând

În primul rând creierul decide că nu mai ai nevoie de capacitatea de a vorbi pentru a supraviețui, și atunci aceasta dispare. Ulterior, același lucru se va întâmpla și cu vederea. Ultimele simțuri care se pierd sunt auzul și atingerea.

Conștiința dispare iar creierul tău intră într-o stare de visare

În momentul în care oamenii se aproprie de sfârșit, conexiunile dintre neuroni se rup, astfel încât ajung să își piardă conștiința. Dar stiința spune că înainte ca acest lucru să se întâmple, creierul intră într-o stare de visare. Adică au vise și viziuni cât încă mai au conștiință.

Ți-ai putea vedea viața desfășurându-se în fața ochilor

Visele sau viziunile mai sus menționate pot veni sub mai multe forme. Oamenii care s-au aflat în pragul morții și au revenit au spus că au văzut fie o luminiță la capătul unui tunel, fie că și-au văzut viața cum se desfășoară rapid din nou în fața ochilor lor (de unde și acest element recurent în filme, atunci când cineva moare).

Sursa

Mai multe articole despre:
moarte creier ştiinţă