MENIU

Oamenii de afaceri se așteaptă la noi taxe. "Noi vom plăti pomenile electorale"

<p>Taxele se opresc &icirc;nainte de buzunarul aleşilor</p>

Joc de șoarecele și pisica între guvern și mediul de afaceri pe tema taxelor. Executivul spune că nu se schimbă cota unică până la alegerile parlamentare din 2016. Oamenii de afaceri se tem că, odată ce va trece perioada alegerilor prezidenţiale, oficialii vor creşte din nou taxele pentru a acoperi reducerea CAS şi "pomenile electorale".

Premierul asigură oamenii de afaceri că următorii doi ani nu vor aduce noi creşteri de taxe, scrie Digi24.ro.

„Până la alegerile din 2016, România va avea clar cota unică de 16%, iar, mai departe, sigur, forţele politice care vor avea legitimitatea dată de alegerile parlamentare din 2016 vor putea să spună dacă menţin această cotă unică sau nu", a spus Victor Ponta, premierul României.

Investitorii cred însă că, o dată trecută campania electorală, vor apărea noi impozite despre care oficialii refuză să vorbească acum.

„Toate pomenile electorale, faptul că sunt atâtea ajutoare sociale, de undeva vor trebui recuperate, dezvoltarea locurilor de muncă și investițiile stagnează, singurul loc de unde se poate lua este din noi creșteri de taxe", declară Miron Tibişor, om de afaceri.

În ciuda primisiunilor politice, în turism se vorbeşte deja de o nouă taxă. Autorităţile vor să impună „Taxa pe micul dejun". Mai multe aici...

Mai multe articole despre:
impozite taxe pomeni electorale