MENIU

O viață cât o mie! La 96 de ani, a trecut și peste infecția cu COVID-19

Veteranul care a supraviețuit

A luptat în cel de-al II-lea Război Mondial, a supraviețuit foametei din 1946-1947, epidemiei de holeră (1947-1950) și, acum, la 96 de ani, a trecut și peste infecția cu COVID-19. Este povestea lui Cezar, veteranul Centrului de Îngrijire și Asistență „Sf. Andrei“ din Negru Vodă, relatează realitateadeconstanta.net.

S-a născut în data de 17 martie 1925 în comuna Bogdănești, din Vaslui. A iubit două femei cu care s-a și căsătorit. Pe prima dintre ele a cerut-o în căsătorie când avea 20 de ani; ea nici nu împlinise 17 ani. De cea de-a doua s-a îndrăgostit 40 de ani mai târziu și i-a cerut să îi fie soție. A supraviețuit celui de-al II-lea Război Mondial unde a servit țara din tranșee, a trecut peste epidemia de holeră și peste foametea din 1946-1947 iar, acum, la 96 de ani, a mai dus o luptă grea: cea cu viurusul COVID-19. Este povestea lui Cezar, cel mai vârstnic dintre cei 58 de beneficiari ai Centrului de Îngrijire și Asistență „Sf. Andrei“ din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța.

Cezar nu folosește multe cuvinte atunci când vine vorba despre viața sa. Oricum, îi este fizic extrem de greu să vorbească, pentru că virusul COVID-19 a lăsat foarte multe sechele în organismul și așa chinuit de multe alte afecțiuni cronice. Printre pauzele lungi în care căuta să-și recapete suflul, Cezar a reușit să ne spună câte ceva din viața lui tumultuoasă.

Citește continuarea pe realitateadeconstanta.net.