MENIU

O treime dintre prostituatele înregistrate legal în Germania sunt românce

Cea mai recentă statistică arată că româncele domină piața prostituției legale din Germania. Peste 11 000 de prostituate românce sunt înregistrate legal, cu acte, în această țară, acolo unde cea mai veche meserie din lume este reglementată. 

O treime dintre prostituatele înregistrate legal în Germania sunt românce, fiind vorba, mai exact, despre 38% din numărul total al prostituatelor înregistrate în această țară.

Numărul prostituatelor înregistrate legal în Germania continuă să crească, însă încă nu a ajuns la nivelul de dinaintea pandemiei, conform datelor oficiale publicate de Oficiul Federal de Statistică.

La sfârșitul anului 2023, în Germania erau înregistrate aproximativ 30.600 de prostituate, marcând o creștere de 8,3% față de anul precedent. Totuși, acest număr rămâne sub cel de 40.400 înregistrat la sfârșitul anului 2019. Datele oficiale arată că,  cele mai multe vin din România (36%), Bulgaria (11%) și Spania (7%). Doar 18% dintre ele sunt de cetățenie germană.

Potrivit legii de protejare a prostituției, adoptată în Germania în 2017, bordelurile trebuie să aibă o licență pentru desfășurarea activității. În 2022, a fost adoptată o altă lege a prostituției, care include această practică în rândul activităților comerciale normale.

CFR schimbă regulile călătoriilor cu trenul, începând de azi. Apar biletele metropolitane