MENIU

O televiziune rusă amenință Anglia și SUA cu bombardamente nucleare, ca reacție pentru situația de la centrala Zaporojie

Amenințare halucinantă la o televiziune rusă de stat. Unul dintre invitații permanenți ai unei emisiuni a invocat scenariul lansării unor rachete nucleare către SUA și Marea Britanie, ca un soi de răspuns față de situația de la Zaporojie, cea mai mare centrală nucleară din Europa va degenera. Narativul prezentat de televiziunea controlată de Kremlin este că puterile occidentale ar îndemna Ucraina să bombardeze centrala, ceea ce ar echivala cu un atac nuclear împotriva Rusiei.

Un comentator de la Primul Canal al televiziunii ruse a făcut cea mai recentă amenințare nucleară, spunând că ar trebui să fie lansate rachete în SUA și Marea Britanie. Comentariul a venit în timp ce soarta centralei nucleare Zaporojie era discutată într-o emisiunea.

„Dacă, Doamne ferește, centrala nucleară Zaporojie este avariată și are loc un dezastru, 2 rachete vor ateriza instantaneu în centrele voastre de decizie, una la Washington și alta la Londra”, a afirmat moderatorul Yuri Kot.

Momentul a fost postat pe Twitter de Francis Scarr de la BBC Monitoring, care a scris: „Pentru cei dintre voi poate îngrijorați de absența amenințărilor recente cu rachete nucleare la TV de stat rusă, a apărut una nouă”.

 

 

Rusia și Ucraina au o dispută acerbă legată de situația extrem de tensionată de la Centrala Zaporojie și se acuză reciproc de atacuri asupra centralei și amenințări la adresa siguranței nucleare. 

Agenția Internațională pentru Energie Atomică și-a exprimat îngrijorarea profundă față de acțiunile militare ce vizează centrala și a avertizat că bombardarea instalațiilor creează un „ risc real de dezastru nuclear”.