MENIU

O țară liberă de COVID-19 tocmai și-a pierdut acest statut. Primul caz: un student repatriat

O țară liberă de COVID-19 și-a pierdut acest statut. Primul caz: un student repatriat

Insulele Solomon, una dintre puținele țări libere de covid până acum, a raportat primul său caz de infectare cu virusul SARS-CoV-2, scrie The Guardian, preluat de Ziare.com.

Anunțul a fost făcut de premierul Manasseh Sogavare, într-un discurs televizat către țară. ”Mă doare să vă spun că ne-am pierdut statutul de țară liberă de Covid-19, în ciuda eforturilor colective de a împiedica pandemia să intre în țara noastră”, a afirmat oficialul, precizând că este vorba despre un student repatriat din Filipine la sfârșitul lunii trecute.

Studentul se află în carantină, fiind pentru moment asimptomatic. El a fost testat înainte să plece din Manila, rezultatul fiind negativ, dar a fost testat ulterior pozitiv în capitala Insulelor Solomon, Honiara.

Sogavare a spus că se face anchetă epidemiologică, iar medicii care îl tratează pe student sunt testați, la rândul lor. Studenții care au călătorit împreună cu pacientul infectat au fost internați în unități de izolare spitalicești.

Sogavare a subliniat că, la ora actuală, nu sunt cazuri confirmate de transmitere comunitară și a dat asigurări că nu se ia în considerare un eventual ”lockdown”.

În schimb, toate zborurile de repatriere a cetățenilor țării au fost suspendate pe termen nelimitat.
Mai multe articole despre:
insulele solomon coronavirus