MENIU

O țară din Europa va RENUNȚA la obligativitatea purtării măştii în unele şcoli primare. Ce CONDIȚIE trebuie respectată

Elevă cu mască de protecție

Decizie importantă luată de autoritățile franceze. Potrivit unui decret guvernamental publicat astăzi, elevii din Franţa nu vor mai fi obligaţi să poarte măşti faciale de protecţie anti-Covid în şcolile primare din regiunile cu o rată scăzută de infectare cu noul coronavirus. Măsura vine ca urmare a îmbunătăţirii situaţiei Covid-19 în Franţa după ce guvernul a accelerat campania de vaccinare.

Din păcate, Parisul şi suburbiile învecinate nu se numără printre cele 47 de departamente metropolitane sau districte administrative unde purtarea obligatorie a măştilor va fi sistată, relevă datele prezentate de Ministerul Sănătăţii și citate de Agerpres.

Potrivit decretului, zonele unde portul măştilor va înceta să mai fie obligatoriu în şcolile primare trebuie să raporteze sub 50 de cazuri Covid-19 la 100.000 de locuitori timp de cinci zile consecutiv.

În ciuda acestei măsuri pe care am putea-o numi de relaxare, purtătorul de cuvânt al guvernului, Gabriel Attal, a anunțat încă de miercuri că Franţa plănuieşte să extindă starea de urgenţă până vara viitoare în scopul gestionării epidemiei de coronavirus.