MENIU

O tânără din Oradea a reușit să stingă incendiul din locuință, chiar dacă era plină de arsuri

Foto: ISU Bihor

Luni, 27 februarie a.c., echipajele de stingere ale Detașamentului 1 Oradea și echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea au intervenit pe str. Aleea Trandafirilor din municipiu, unde o tânără a suferit arsuri în urma unui incendiu produs în bucătăria apartamentului, situat la etajul 4 al unui bloc de locuințe, informează ISU Bihor.

Incendiul, care izbucnise la o cratiță lăsată nesupravegheată pe aragazul aflat în funcțiune, a fost stins de proprietara locuinței cu ajutorul unui stingător.

Din informațiile primite chiar de la victimă, aceasta a suferit arsuri în momentul în care a încercat să ia capacul de pe cratiță, însă nu s-a panicat, procedând într-o manieră care a împiedicat dezvoltarea incendiului: a întrerupt curentul de la tabloul general, a fugit în casa scării după stingător și a stins rapid incendiul, împiedicând propagarea flăcărilor. Tânăra, în vârstă de 21 de ani, a fost felicitată de pompieri pentru prezența de spirit de care a dat dovadă și modul rapid și eficient în care a reușit să gestioneze situația.

Echipajul SMURD i-a acordat femeii, care a suferit arsuri la nivelul mâinilor, picioarelor și abdomenului, îngrijirile necesare, transportând-o ulterior la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Bihor.

În urma evenimentului, generat de un aragaz lăsat în funcțiune, nesupravegheat, a ars o hotă și s-a deteriorat mobila de bucătărie.

Mai multe articole despre:
incendiu pompieri Oradea ISU Bihor SMURD