MENIU

Tragedie în Bucegi. O tânără a murit după ce a alunecat și a căzut 300 de metri

Alpiniști pe traseul Brâna Aeriana (foto: greuladeal.ro)

Tragedie în Munții Bucegi, vineri după-amiază. O tânără a murit după ce a alunecat și a căzut în gol aproximativ 300 de metri. Femeia făcea parte dintr-un grup de patru persoane care voiau să străbată un traseu montan dificil.

„Din păcate, o nouă tragedie s-a petrecut în această după-amiază, în Bucegi. Un grup de 4 persoane a intenționat să străbată Brâna Aeriană. La intrarea în brâna, o fată a alunecat și a căzut aprox.300 m. Am solicitat sprijin aero la POA Brașov. Un salvator montan a recuperat întâi, prin troliere, a doua fată ce a suferit un atac de panică și nu se mai putea deplasa. Ulterior, doi salvatori montani au fost inserați și au recuperat trupul neînsuflețit. Cei 2 băieți din grup au coborât până la Refugiul Costila, de unde au fost recuperați de către salvamontiști.
Condoleanțe familiei îndoliate!” au transmis salvamontiștii prahoveni.

Traseul Brâna Aeriană este unul dificil pentru persoane lipsite de experiență, fiind vorba de un traseu alpin nemarcat, care necesită echipament de cățărare și stăpânirea unor tehnici specifice.


Traseul poate prezenta riscuri semnificative pentru cei nepregătiți. Dificultatea crește gradual și există riscul să rămâi blocat (sau mai rău) dacă nu ești pregătit corespunzător!

Mai mult, celor care nu au experiență în cățărare/alpinism li se recomandă să apeleze la serviciile unui ghizi montani autorizați.

Mai multe articole despre:
a murit bucegi cazuta salvamont tanara