O stradă s-a surpat, în orașul Slănic, chiar în fața sediului poliției. Fenomenul avansează: blocurile din apropiere, în pericol. Evacuări în zonă - VIDEO
Situație critică în orașul Slănic Prahova, acolo unde, joi dimineață, o parte a străzii 23 August s-a surpat, chiar în fața sediului Poliției, din motive care, cel mai probabil, țin de zăcământul de sare pe care stă întreaga localitate.
UPDATE 11:30 - Având în vedere situația de urgență produsă în localitatea Slănic din județul Prahova, generată de tasarea terenului, urmată de formarea unui crater cu adâncimea de aproximativ 2 m pe o suprafață de peste 60 de mp, la nivelul MAI a avut loc o analiză prin care secretarul de stat, șef al DSU, dr. Raed Arafat, a dispus trimiterea la fața locului a unei echipe formată din personal DSU și IGSU, urmând ca aceasta să fie completată în cel mai scurt timp cu specialiști în domeniul construcțiilor și minieri.
Totodată, a fost dispusă și măsura evacuării persoanelor aflate în proximitatea sau în zona afectată până la efectuarea tuturor verificărilor de către specialiștii în domeniu.
Primarul Costea Daneluș spune că a anunțat deja ISU Prahova și Instituția Prefectului, urmând să trimită și adresele scrise despre prăbușirea terenului.
Locuitorii din zona afectată sunt speriați de amploarea surpării, iar unii dintre ei vorbesc și despre faptul că apa din Baia Baciului și din Baia Roșie ar fi intrat, la propriu, în pământ.
Alarmant este că surparea continuă, au apărut noi crăpături, iar totul se întâmplă la 40-50 de metri de blocurile de locuințe.
La finalul anului trecut, într-o altă zonă a orașului, au apărut crăpături în sol, care au afectat câteva gospodării și case.
”Deocamdată, în situația de față, nu puteam lua măsuri, pentru că nu avem de unde să știm ce este dedesubt. Vom vedea ce vor spune specialiștii. Trebuie să ținem cont că în Slănic se exploatează sarea de 2000 de ani, iar noi știm doar ce s-a întâmplat în ultimii 200 de ani. Încă nu putem ști dacă trebuie să strămutăm familii din zona afectată. În privința apei din Baia Baciului, a scăzut apa, în timp, și monitorizăm fenomenul”, a declarat primarul Costea Daneluș, citat de prahovainfo.ro.
Prefectul județului Prahova, Emil Drăgănescu, a trimis la fața locului reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova, urmând să se deplaseze la Slănic, pentru a dispune măsurile necesare.