MENIU

O școală din România, în flăcări. Opt mașini de pompieri au ajuns la fața locului - VIDEO

Duminică după-amiaza, un incendiu puternic a izbucnit la școala din localitatea Herla, județul Suceava, mobilizând un număr impresionant de echipaje de intervenție. 

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Suceava, flăcările și fumul dens au necesitat intervenția promptă a pompierilor militari din Detașamentele Fălticeni și Suceava, alături de voluntarii din Slatina, Mălini și Cornu Luncii.

Mobilizare masivă pentru stingerea incendiului

La fața locului au fost trimise opt autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD. Echipajele de intervenție s-au confruntat cu un incendiu violent, care afecta în special acoperișul clădirii și producea degajări masive de fum. Din fericire, nu exista pericolul ca flăcările să se propage la clădirile din vecinătate.

Pompierii lucrează intens pentru localizarea și lichidarea incendiului. La sosirea echipajelor, incendiul era deja extins la acoperiș, necesitând o acțiune rapidă și coordonată pentru a împiedica distrugerea completă a structurii. Deși intervenția este în desfășurare, eforturile concertate ale echipelor de pompieri au reușit să țină situația sub control până în prezent.

Autoritățile vor continua să monitorizeze situația și să ofere actualizări pe măsură ce intervenția progresează.