MENIU

O politică etapizată de relaxare a măsurilor de izolare, posibil să fie anunțată pe 10 mai de Boris Johnson în Marea Britanie, susține presa

marea britanie

Încet-încet, Marea Britanie ia în calcul să revină la viața normală. Cel puțin așa susține media internațională, care relatează că premierul britanic, Boris Johnson, ar urma să anunţe, pe 10 mai, un plan de ieşire progresivă din izolare, însoțit de o serie de măsuri menite să ofere siguranța populație care își va relua activitatea, informează Agerpres. 

Închiderea cantinelor în companii, reducerea numărului de birouri comune şi curăţenie suplimentară s-ar putea număra printre măsurile luate în considerare de guvern pentru a le permite companiilor să îşi reia activităţile, conform BBC şi Financial Times.

În plus, angajaţii în contact cu publicul vor trebui să fie protejaţi de ecrane de plastic, iar cei care pot lucra de acasă sunt încurajaţi să continue să facă acest lucru, conform recomandărilor.

În cazul angajaţilor care trebuie neapărat să se deplaseze la birou, aceștia sunt încurajaţi să lucreze în orare decalate pentru a se evita aglomerarea metrourilor şi trenurilor de navetişti.

Mai mult, îainte de a-i primii din nou la sediile lor pe angajaţi, companiile vor trebuie să facă "o evaluare a riscurilor", sugerează documentele guvernului privind ieşirea din izolare. Dacă distanţa recomandată de doi metri între angajaţi nu poate fi respectată, trebuie luată în considerare folosirea echipamentelor individuale de protecţie, mai arată sursa citată.

Cu un bilanţ de 28.446 de morţi, Marea Britanie este a doua cea mai afectată ţară din Europa de pandemia de coronavirus după Italia.

Vă reamintim că Marea Britanie a decretat starea de izolarea pe 23 martie, aceasta fiind prelungită până pe 7 mai, dată la care ar urma să fie reevaluată.

Mai multe articole despre:
marea britanie relaxare masuri boris johnson