MENIU

O pisică a sărit de la 18 m şi a supravieţuit. Dacă pica de la 12 m, nu avea nici şansă. De ce?

<p>O pisică a sărit de la 18 m şi a supravieţuit. Dacă pica de la 12 m, nu avea nici şansă. De ce?</p>
<p>O pisică a sărit de la 18 m şi a supravieţuit. Dacă pica de la 12 m, nu avea nici şansă. De ce?</p>

Dacă o pisica cade de la o înălţime mare, şansele de supravieţuire sunt mult mai mari decât ale unui om sau ale unui câine. V-aţi întrebat vreodată de ce pisica pică mereu în picioare? 

Se spune că animalul sacru al Egiptului şi tovarăşul vrăjitoarelor îşi păcăleşte moartea... de 9 ori. Desigur, acest fapt este un mit, dar datorită oaselor, musculaturii şi sistemului nervos, pisicile au şanse foarte mari să supravieţuiască chiar şi unor situaţii extreme. De exemplu, pisica din filmul de mai jos care a supravieţuit unei aterizări de la o înălţime de 18 metri. De atunci, stăpânul ei s-a mutat la un etaj mai puţin periculos, şi mai aproape de sol.

În timpul aterizării felinele stau într-o postura asemănătoare unei paraşute.

O pisic" src="http://media.realitatea.net/multimedia/image/201604/w298/pisica_49978000.jpg" alt="(w298)

O pisic" width="298" height="596" layout="responsive">

Pentru că paraşuta să se deschidă, e nevoie de timp. De aceea şansele de supravieţuire ale unei pisici care aterizează de la 150 de metri sunt mult mai mari decât cele ale unei pisici care cade de la etajul 4 al unui bloc. Pisica are nevoie de o "rută" de cel puţin 12 m pentru a ateriza în siguranţă şi după aceea s-o poată lua la fugă. Secretul supravieturii constă în structura sistemului nervos. Nervii unei pisici asigura o orientare foarte rapidă.

 

Sursa: animalutul.ro