MENIU

Bărbatul dispărut în apele râului Timiş a fost găsit mort. ISU Timiș avertizează despre pericolele scăldatului pe timpul caniculei

O persoană care a dispărut în apele râului Timiş a fost găsită decedată. Foto: Agerpres

Persoana căutată de echipajele de pompieri şi scafandri joi în râul Timiş, pe raza municipiului Lugoj, a fost găsită decedată.

\"\"Victima a fost găsită. Din nefericire, nu a răspuns manevrelor de resuscitare şi a fost declarat decedat\"\", a transmis ISU Timiş.

Pompierii timişeni au fost alertaţi, joi, că o persoană s-ar fi înecat în râul Timiş, pe raza municipiului Lugoj.

Au fost alertate toate subunităţile de intervenţie ale Inspectoratului, iar la faţa locului au intervenit în misiunea de căutare-salvare 19 pompieri cu opt bărci, precum şi echipajul de scafandri şi un echipaj SMURD, arată o informare de presă a ISU Timiş. 

Peste 70% din carnea de pui de la o rețea de supermarketuri foarte populară printre români „este contaminată cu germeni rezistenți la antibiotice”. Raport devastator la nivel european

Avertismentul ISU

ISU Timiş atrage atenţia că perioada temperaturilor ridicate vine cu unele riscuri şi pericole, cel mai crescut risc al verii fiind pericolul de înec.

De aceea, recomandă populaţiei să nu intre în apă după ce a consumat alcool sau pe timp de noapte, să nu intre în apa rece după expunere la soare, să nu sară în apă de pe platforme, poduri sau alte construcţii şi copiii să nu fie lăsaţi nesupravegheaţi în apă sau în împrejurimi.

Se recomandă scăldatul doar în locurile special amenajate în acest sens, să se evite scăldatul în râuri, lacuri, canale de irigaţii ale râurilor sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii sunt foarte puternici, albiile nămoloase sau pline cu plante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci. 

Ce poți cumpăra cu echivalentul a 30 lei într-un supermarket din Anglia. Experimentul unui român. "E mai ieftin ca-n România"