MENIU

O nouă schemă de AJUTOR DE STAT. Cine poate beneficia de suma de 600 mil. euro

<p>Ajutoare de stat pentru firme</p>

Ministerul Finanţelor Publice /MFP/ a elaborat o nouă schemă de ajutor de stat care promovează dezvoltarea regională prin sprijinirea investiţiilor, cu un buget maxim de 2,7 miliarde lei, respectiv echivalentul a aproximativ 600 milioane euro, potrivit unui proiect de hotărâre de guvern prezentat de Capital.ro.

Bugetul anual maxim al schemei este de 450 milioane lei, respectiv echivalentul a aproximativ 100 milioane euro, iar numărul total estimat al întreprinderilor care urmează să beneficieze de ajutor de stat în baza schemei este de 150.

Potrivit notei de fundamentare a proiectului, prin iniţierea acestui act normativ 'se intenţionează încurajarea participării active a întreprinderilor la reducerea decalajelor economice dintre regiuni şi redresarea economiei româneşti, prin stimularea realizării de investiţii în active fixe de înaltă tehnologie, pentru realizarea de produse cu valoare adaugată mare, adresate atât pieţei interne cât şi competitive la export.

Pe total scheme de ajutor de stat, în perioada 2007 - 30 iunie 2014, Ministerul Finanţelor Publice a emis acorduri pentru finanţare în valoare de peste 738 milioane euro pentru susţinerea proiectelor de investiţii în valoare de peste 2,4 miliarde euro, care au generat aproximativ 23.000 de noi locuri de muncă. Mai multe...