O NOUĂ REFORMĂ ÎN EDUCAŢIE. Ce îi aşteaptă pe elevi, după vacanţa de vară
E vacanţă, dar pe elevi i-ar putea aştepta noi schimbări în sistemul de învăţământ. Ministrul Remus Pricopie pregăteşte o nouă reformă. Legea Educaţiei, abia modificată, va suferi noi schimbări după ce ministrul a decis că programa şcolară e prea stufoasă şi trebuie regândită. Ajungem astfel la al 19 ministru care vrea să reformeze şcoala.
După revoluţie, la conducerea ministerului Educaţiei s-au perindat nu mai puţin de 19 miniştri, unii dintre ei având chiar trei mandate. Aproape toţi au venit cu fel de fel de idei şi modificări legislative. Invatamantul a fost terenul de incercare a tuturor reformelor, reforma, reformei a reformei si asa mai departe...si si-a cam pierdut busola de multa vreme
Dupa 25 de ani de reforme in educatie, peste 17% dintre tineri au ajuns sa abandoneze şcoala. La liceu se intra cu nota 2, salariul profesorilor este unul de mizerie, iar elevii care ajung să dea bacalaureatul, pica pe capete examenul maturitatii. In plus, cei care termina si o facultate, dupa 4, 5, 6 ani de studii se trezesc someri cu diploma.
Iar cel de-al 19-lea ministru, Remus Pricopie, anunţă o nouă reformă.Dar despre salariile dascălilor, modernizarea şi dotarea şcolilor, ori sprijinirea elevilor de la ţară ministrul educaţiei nu spune nimic.
"Multi au cautat cristalul in care sa se uite si sa vada viitorul. Eu cred ca acest cristal exista, el este in scoala, el este in universitati", a spus ministrul Educaţiei Remus Pricopie. Dar viitorul nu arată deloc bine pentru România, în condiţiile în care elevii de geniu pleacă să studieze în străinătate de îndată ce termină liceul şi puţini se mai întorc.
În fiecare an, în medie, peste 5.000 de absolvenţi de liceu pleacă în străinătate. În timp ce zeci de mii de locuri rămân neocupate la universităţile din ţara noastră.