MENIU

Moarte suspectă la vârful FSB-ului rusesc. Șeful antiterorismului s-a înecat în timp ce lua cina

O nouă moarte suspectă agită spiritele în cercurile puterii de la Moscova. Șeful departamentului de combatere a terorismului din cadrul serviciului de informații FSB a murit după ce s-a înecat cu o bucată de carne, în timp ce lua cina. Colonelul de contrainformații avea 50 de ani, iar contextul în care a murit alimentează din nou scenariile privind modul în care Vladimir Putin își elimină dușmanii sau subordonații considerați inutili.

Maxim Eremin, în vârstă de 50 de ani, nu s-a simțit bine în timpul cinei pe 25 august, când, la un moment dat, i-a devenit greu să mai respire, a scris canalul rusesc Baza pe platforma Telegram, potrivit publicației Ukraine Today, care preia surse rusești.

Cauza ar fi fost o bucată de carne care i-a rămas blocată în căile respiratorii.

Eremin a fost dus de urgență la un spital din Moscova, dar medicii nu l-au mai putut salva. Cauza decesului a fost asfixia mecanică, arată sursa citată.

Maxim Eremin a servit în cadrul Serviciului Federal de Securitate, principalul serviciu de informații al Rusiei - FSB, fostul KGB. Sursa citată de Ukraine Today mai scrie că, la începutul anilor 2000, Eremin ar fi fost implicat în lichidarea mai multor comandanți militari cunoscuți în Caucaz.

Mai multe articole despre:
sef mort fsb a murit inecat