MENIU

O nouă lovitură pentru generalul negru și șleahta sa. Percheziții la Romelectro, firma care le-a plătit sute de mii de euro consultanță lui Coldea și Dumbravă

Coldea și Dumbravă tremură! Din nou. Percheziții la Romelectro. Foto/Inquam

După ce procurorii DNA au extins ancheta penală, în aceste momente au loc percheziții la compania de energie ROMELECTRO, administrată de un partener de afaceri al lui Liviu Dragnea. Mai exact, o firmă din cadrul grupului ar fi încheiat un contract de consultanță cu firmele generalilor Coldea și Dumbravă. 

Procurorii DNA au ordonat percheziții la Romelectro, un contractor din domeniul energetic. Această este administrată de un partener de afaceri al lui Liviu Dragnea. Firma ar fi plătit peste 200.000 de euro drept consultanță către o firma generalilor SRI Florian Coldea și Dumitru Cocoru.

Perchezițiile au loc în opt locuri.

Rețeaua Coldea, mega-afaceri cu străinii! Cum a dat lovitura Dumbravă

Potrivit unor surse, DNA ar fi descoperit că unul dintre „sateliții” grupului de energie Romelectro – respectiv firma SC Multigrup Activ Distribution SRL – ar fi plătit „consultanță” firmei SC Strategic Sys SRL, deținută de Florian Coldea și Dumitru Cocoru.

Plățile s-ar fi derulat pe parcursul anului 2023 și, astfel, firma lui Coldea/Cocoru ar fi încasat peste 1 milion de lei în mai multe tranșe ( peste 220.000 de euro).

SC Strategic Sys SRL a fost înființată în 2020, asociați ai firmei sunt Florian Coldea și Dumitru Cocoru iar administrator al societății este Cocoru, fostul director adjunct al SRI.

Legăturile Statului Paralel ajung până în Emiratele Arabe Unite și China! Afacerile din energie ale lui Coldea

În 2023, firma lui Coldea și Cocoru a avut o cifra de afaceri de 1,2 milioane de euro și un profit net de 967.428 euro. În 2023, societatea a avut 4 salariați declarați la ministerul de Finanțe.

În 2023, Multigrup Activ Distribution SRL, declarată la Ministerul de Finanțe că firma care se ocupă de lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale – avea 121 de salariați, o cifra de afaceri netă de 21,3 milioane de euro și un proft net de 542.974 euro.

Sediul SC Romelectro Investment Development SRL este în Lacul Tei, nr 1-3, sector 2, București.

La aceeași adresa activează și Grupul Romelectro, dar și firma de energie înființată de fostul lider PSD, Liviu Dragnea cu Dănuț Ungureanu, administratorul Romelectro.

Datele oficiale arată că pe 17 noiembrie 2023, Dănuț Ungureanu, administratorul special de la Romelectro își face și o firma de producție de energie electrică cu Liviu Dragnea, fostul președinte al PSD.

Firma se numește Energy Mulți Sistems SRL, are sediu social chiar în clădirea ISPE/ Romelectro, tot de pe Lacul Tei/ București iar fondatori ai firmei sunt:

Dănuț Ungureanu (administrator Romelectro) – 10%
Romulus Sebastian Mihai (din Brașov, administrator al firmei angro cu materiale de construcții Baucem Trading Company) – 30%
Liviu Nicolae Dragnea – 30% (din Teleorman, Alexandria)
Dami Procons Internațional SRL – 30% (controlată în prezent de Florin Lupu, acționar majoritar la Teranova Business & Consulting – unul dintre administratorii Electromontaj Carpați Sibiu). Firma a fost a lui Dănuț Ungureanu și Mirona Filipoiu.
Administrator al firmei de producție de energie electrică, din care face parte Liviu Dragnea, este chiar Dănuț Ungureanu de la Romelectro.

DNA a luat urma consultanței foștilor directori ai SRI. Care e legătura cu Liviu Dragnea

„Eu sunt asociat (n.r. în firma) dar nu cu Mirona Filipoiu, ci cu un prieten de-al meu de foarte mulți ani. Noi am făcut firma asta și n-am făcut nimic. Care este problema? Că am făcut o firma cu un om pe care-l cunosc de foarte mulți ani? (…) N-am nicio investiție în domeniul energiei, sunt partener într-o firma care a fost înființată degeaba pentru că n-ai nicio șansă să pătrunzi în domeniul asta, dacă nu ești acolo, pe o filiera cu….(…) Eu nu mă dezic de prieteni. Eu cu Dan sunt prieten de ani de zile….(…) În condițiile în care doar am înființat o firma punct, care n-are niciun fel de activitate. De ce? Pentru că n-avem nicio șansă în domeniul acesta să facem ceva în România, azi. (…) Firma aia se va desființa de la sine pentru că n-are nicio șansă. A fost făcută crezând că avem vreo șansă, n-avem nicio șansă. Aia se va desființa de la sine. Și cam asta este toată povestea”, a declarat Liviu Dragnea, fostul lider PSD, recent, într-o emisiune de televiziune.

Mai multe articole despre:
perchezitii romelectro coldea dumbrava