MENIU

O nouă escrocherie în numele unei bănci face ravagii pe internet. Escrocii îi sperie pe clienți cu restricționarea contului, pentru ca apoi să le fure banii

O nouă escrocherie în numele unei bănci face ravagii pe internet

Escrocii inventează noi și noi metode prin care să păcălească oamenii și să le fure banii, iar de data aceasta, noua lor găselniță este să imite semnele unei bănci foarte populară printre români, și să trimită emailuri în numele acesteia.

Impulsul pe care noua escrocherie se bazează este cel al fricii. Clienții se trezesc cu un email prin care sunt informați de către „CEC Bank” că le-a fost restricționat accesul la contul lor.

Un asemenea mesaj poate avea efect de panică printre cei care îl primesc, întrucât nimeni nu își dorește să rămână fără bani în bancă, mai ales că în unele cazuri, putem vorbi despre economiile de o viață ale oamenilor sau de banii pe care aceștia îi strâng pentru zile negre.

Titlul mesajului este unul menit să sperie, odată ce a apărut în lista de mesaje: „Restricționare Temporară a Contului Dvs.”

În mesaj, escrocii s-au asigurat că folosesc un limbaj cât mai corporatist, pentru a fi credibili:

„Stimate Client,

În vederea îmbunătățirii continue a serviciilor noastre și pentru a vă asigura un acces cât mai sigur la serviciile CEC Bank, este necesar să vă actualizați informațiile de securitate.

Vă rugăm să urmați pașii de mai jos pentru a vă verifica și actualiza detaliile contului:

  • Faceți clic pe butonul de mai jos pentru a accesa pagina de actualizare.
  • Introduceți informațiile solicitate în câmpurile corespunzătoare.
  • Verificați și confirmați datele introduse.”

Apoi urmează un buton pe care nimeni nu trebuie să îl apese, pe care scrie „Actualizați Contul”. Aceasta este greșeala pe care trebuie să o evităm cu orice preț, întrucât ne va duce direct în serverele escrocilor.

Pentru a se asigura că păstrează tonul corporatist, mesajul escrocilor se încheie cu: 

„Vă mulțumim pentru colaborare și pentru încrederea acordată!”

Iar pentru a părea și mai credibili, escrocii au pus sub mesaj si:

„© 2024 CEC Bank. Toate drepturile rezervate.”

Detaliul care îi dă de gol

Cu toate acestea, experții in securitate ne sfătuiesc să verificăm adresa de email de pe care a fost transmis mesajul. Aceasta se poate face simplu, plasând cursorul deasupra numelui expeditorului. În acest caz, numele expeditorului este „Support CEC Bank”, însă la adresă ne va apărea, de fapt, una întortocheată din Germania.

Scrisoarea unei mame către Selly: „Dacă nu te privește că “artiștii” se droghează pe scenă și înjură...”