MENIU

O nouă alertă la nivel MONDIAL! Simptome bizare OMICRON au fost identificate la copii. De ce se feresc medicii

Omicron la copii FOTO: NYTimes

Părinții au fost avertizați cu privire la un simptom neobișnuit observat în rândul copiilor. Află la ce trebuie să fie atenți aceștia daca cei mici se îmbolnăvesc. Printre simptome sunt erupțiile cutanate și oboseala.

Copiii mici par să manifeste erupții cutanate atunci când sunt infectați cu noua variantă, a raportat un medic londonez.

Dr. David Lloyd, medic generalist, a spus că 15% dintre tinerii cu cazuri confirmate de Omicron fac pete pe piele. De asemenea, aceștia prezintă simptome precum: oboseală, dureri de cap și pierderea poftei de mâncare.

Același medic a remarcat că teoria conform căreia cazurile se propagă rapid pare a fi corectă. Specialistul a mai adăugat că această variantă nu este la fel de mortală ca varianta DELTA a COVID-19.

Medicul  londonez a dezvăluit că, până acum, puțini pacienți infectați cu Covid au avut erupții cutanate pe piele dar, de când nouă variantă OMICRON a început să se răspandească în lume, cazurile cu erupții pe piele au devenit din ce în ce mai dese, mai ales în rândul celor mici. 

Cele 3 simptome principale ale COVID-19 sunt, de obicei, tusea persistentă, febra și  pierderea gustului și a mirosului.

Medicii spun însă că semnele infecției cu varianta Omicron, care se răspândeste în Regatul Unit, ar putea fi dificil de detectat deoarece principalele simptome sunt diferite de cele prezentate de Serviciul Național de Sănătate.

Medicii care lucrează în Africa de Sud, unde varianta Omicron a fost detectată pentru prima dată, au spus că principalele simptome sunt oboseala, durerile de mușchi și o durere de cap.

Dr. Angelique Coetzee, medic și președinte al Asociației Medicale din Africa de Sud, a spus că pacienții nu au raportat o pierdere a gustului și a mirosului, cand au fost infectați cu OMICRON.

Cu toate acestea, încă se fac eforturi pentru a înțelege pe deplin noua variantă despre care se cunosc foarte puține lucruri.