MENIU

O nava încărcată cu uree a luat foc în Portul Constanța

Foto arhivă

O navă sub pavilion Panama, ce transportă uree, a luat foc în această seară în jurul orelor 18, anunță Autoritatea Navală Română. Nava se află în zona de ancoraj nr. 1 a Portului Constanța. Comandantul navei a declarat că incendiul a avut loc în zona spațiilor de locuit, dar din fericire a fost lichidat în scurt timp.

Un incendiu s-a produs, marţi seară, la bordul unei nave încărcate cu uree, sub pavilion panamez, aflată în rada Portului Constanţa, fără a se înregistra victime, a informat Autoritatea Navală Română (ANR).

Focul a izbucnit în zona spaţiilor de locuit şi a fost stins în scurt timp.

Toţi membrii de echipaj sunt în siguranţă, fără a fi nevoie să fie evacuaţi.

"O navă sub pavilion Panama, ce transporta uree, a luat foc în această seară în jurul orei 18. Aceasta se află în zona de ancoraj nr. 1 a Portului Constanţa. Comandantul navei a declarat că incendiul a avut loc la zona spaţiilor de locuit şi din fericire a fost lichidat în scurt timp. Din cauza fumului dens şi a riscului de intoxicare a fost solicitată intervenţia navelor ARSVOM pentru preluarea celor care ar fi putut avea nevoie de asistenţă medicală. Din fericire toţi membrii echipajului sunt în siguranţă şi nu a fost nevoie să fie evacuaţi. La ora 19 serviciul MRCC din cadrul Autorităţii Navale Române a comunicat retragerea echipajelor de salvare", se arată într-un comunicat de presă transmis de ANR.

În momentul în care nava va acosta în port, ofiţerii din cadrul Căpităniei Portului Constanţa vor face investigaţii pentru a stabili cauza producerii incendiului.

Mai multe articole despre:
nava uree constanta