MENIU

O melodie românească a răsunat pe toată arena din Munchen înaintea meciului istoric. Nu este vorba de „Made in Romania”

O melodie românească a răsunat pe toată arena din Munchen înaintea meciului istoric

Înaintea meciului istoric dintre România și Ucraina, care a avut loc ieri pe Allianz Arena din Munchen, toți spectatorii au avut ocazia să se delecteze cu o melodie românească. La auzul acesteia, românii prezenți pe stadion nu au stat pe gânduri, și au început să cânte la unison.

Înainte de începerea meciului oficial, fanii români au trăit o experiență cu adevărat românească. Aceștia au cântat și au sărbătorit participarea la Campionatul European de Fotbal din Germania pe terasele din München. În imagini care au devenit virale, românii s-au unit pentru a cânta imnul național și alte melodii patriotice.

Un moment deosebit de special a avut loc la meci, iar cei prezenți l-au simțit în mod intens: cu puțin timp înainte de începerea meciului, organizatorii au pus melodia românească "Ciuleandra" în boxele Allianz Arena. Atmosfera a devenit instantaneu plină de energie. Toți românii cunoșteau melodia și au început să o fredoneze. Un cor format din 35 000 de români a cântat cu entuziasm "Ciuleandra" la unison.

Alex Buiuc, un român care a fost prezent la meci a povestit că pe tot parcursul șederii pe stadion, pentru că accesul s-a făcut cu trei ore înainte de startul meciului, au fost prezentate constant imagini care a ținut publicul în priză. 
"Cu o oră și un pic înaintea partidei, unul dintre elicopterele ce survolau necontenit, ne trimite pe marele ecran imagini cu autocarul naționalei ce tocmai ajungea la stadion. Apoi ai noștri, încă la costum, intră pe gazon și primesc o primă rundă de urale. Echipa intră la vestiare și, cu trei sferturi de oră înaintea startului, revin pentru încălzire. Deja stadionul era aproape ocupat, așa că și reacția publicului este deja fierbinte. Pentru noi, cei din tribune, meciul începuse. Au grijă organizatorii să ne încălzească la foc constant, cu Dj, cu melodii specifice celor două țări, cu imagini din calificări. Timpul a zburat până la meci, pachet și experiență completă. Se vede că Bayern-ul primește așa ceva săptămână de săptămână!" 
 
Dacia 1300 și Securitatea. Cele mai cunoscute legende despre dotările speciale pe care le-ar fi avut mașinile securiștilor