MENIU

O mașină de lux, furată în timp record dintr-un cartier din Brașov! Poliția l-a arestat pe hoț: unde a fost găsit autoturismul

O mașină de lux, furată în timp record dintr-un cartier din Brașov! Poliția l-a arestat pe hoț: unde a fost găsit autoturismul/ Foto: Inquam Photos

Furt în timp record la Brașov! Un bărbat din Republica Moldova a reuşit, împreună cu un complice, să sustragă în doar patru minute o mașină de lux dintr-un cartier din orașul de la poalele Tâmpei. Furtul a avut loc în urmă cu o lună, iar autorul a fost ulterior prins și arestat preventiv. Autovehiculul a fost găsit și el descoperit de agenți, însă la o distanță de peste 300 de kilometri, respectiv în judeţul Iaşi.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov, furtul a avut loc în cartierul Răcădău din Braşov, operaţiunea de sustragere durând doar patru minute. 
 

O înșelătorie pe WhatsApp face mii de victime zilnic. Poliția, semnal de alarmă

”La data de 7 august 2024, în jurul orei 2 noaptea, o persoană de sex masculin în vârstă de 32 de ani, cetăţean al Republicii Moldova, împreună cu o altă persoană, a sustras un autoturism SUV marca Lexus, an de fabricaţie 2016, din parcarea unui complex rezidenţial din cartierul Răcădău al municipiului Braşov. În vederea dobândirii accesului la interiorul autoturismului, s-a acţionat cu dispozitive electronice speciale care acţionează cu rol de cheie falsă. Toată operaţiunea a durat aproximativ 4 minute. Ulterior sustragerii, persoanele în cauză au părăsit zona, cea propusă pentru arestare preventivă fiind ulterior depistată pe raza miunicipiului Braşov”, informează, joi, Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov. 

Un infractor s-a infiltrat în Poliția Ploiești, a participat la razii și anchete, iar colegii nu au bănuit nimic mai bine de un an jumate

Cetăţeanul moldovean, inculpat pentru furt calificat prin efracţie, a fost reţinut miercuri, iar joi judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Braşov a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov şi a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile.
 
Autoturismul a fost depistat şi recuperat în localitatea Tomeşti din judeţul Iaşi.
 
”În vederea depistării vehiculului şi a autorilor faptei, organele de urmărire penală au efectuat ample acte de investigaţii, precum analiza a numeroase înregistrări video preluate din reţeaua publică şi privată de camere de supraveghere de pe raza municipiului Braşov şi a localităţilor de pe traseul autoturismului, interceptări de comunicaţii, supraveghere audio, video sau prin fotografiere, utilizarea camerelor inteligente de tip LPR, percheziţii domiciliare şi de vehicule”, precizează procurorii.