MENIU

O mamă şi-a retras copiii de la şcoală, pentru că aceştia nu aveau suficient timp pentru jocuri

Ideea de home schooling a devenit, în ultima vreme, din ce în ce mai cunoscută şi folosită în rândul părinţilor, iar aceştia preferă să-şi educe copiii după propria programă şi să renunţe la orele stricte pe care le oferă şcolile de stat. 

O mamă din Marea Britanie a ales conceptul de home schooling pentru cei trei copii ai săi şi îi educă, după propriul plac, acasă.

În timp ce alţi părinţi, care aleg această variantă, recurg la profesori particulari şi îşi construiesc o programă specială pentru copii lor, acestă mamă a ales, ca în loc să fie la şcoală 6-7 ore pe zi, copii săi se pot juca pe calculator în tot acest timp.

Cei trei copii, cu vârste cuprinse între 12 şi 7 ani, au un program zilnic de şapte ore în faţa calculatorului, jucându-se. Ei îşi fac programul după bunul plac, singura regulă este că la ora 8 seara totă lumea închide calculatoarele.

"Nu cred că alfabetul are mare legătură cu a învăţa să citeşti. Ne folosim de jocuri pentru a le oferi o educaţie. Şcolile sunt setate pe teste şi examene şi prefer ca ai mei copii să înveţe prin joc. Se vor uita în spate şi vor realiza că au avut o copilărie liberă şi frumoasă", a povestit mama copiilor, potrivit elitereaders.com.

Cei trei copii dispun de două console Playstation, cinci tablete şi patru computere.

 

Mai multe articole despre:
şcoală educaţie jocuri video home schooling