MENIU

O lege dă voie femeilor să meargă topless în public. Află unde și cine a emis-o

Un judecător din Colorado dă voie ca femeile să meargă pe stradă topless. Acesta a anulat legal un ordin care interzice expunerea în public.

Judecătorul R. Brooke Jackson a anulat o restricție anterioară, cunoscută sub numele de Ordonanța Fort Collins, care interzicea reprezentantelor sexului frumos să iasă în public la bustul gol, susținând că interdicția respectivă este „neconstituțională”.

De astăzi, orice femeie din Denver poate să-și expună sânii în public, dacă dorește, fără a fi supusă discriminărilor.

Jackson și-a justificat decizia susținând că, prin interdicția anterioară „se perpetuează un stereotip înrădăcinat în societatea noastră, conform căruia sânii femeilor sunt, în primul rând, obiecte ale dorinței sexuale, pe când ai bărbaților nu.”

El i-a criticat pe detractorii deciziei sale, susținând că nu au fost în stare să justifice prin argumente valide de ce expunerea copiilor la sânii femeilor este considerată un pericol. De asemenea, criticii mai spun că expunerea excesivă ar atrage un număr mai mare de agresiuni sexuale.

Judecătorul R. Brooke Jackson este de părere că „sânii femeilor sunt considerați un obiect al desfrânării sau un pericol moral pentru că societatea a creat această aură, începând cu picturile renascentiste, până la reclamele pentru produsele Victoria's Secrets; astfel că această parte anatomică a fost asimilată sexualității, creându-se un stereotip de sine stătător.”

Susținătorii judecătorului sunt de părere că acest demers este la fel de important ca lupta femeilor pentru dreptul de vot.