MENIU

O înșelătorie telefonică face mii de victime în România: numerele de telefon la care să NU răspunzi niciodată

O înșelătorie telefonică face mii de victime în România

O nouă înșelătorie prin telefonia mobilă face victime în rândul românilor. Atacatorii cibernetici au recurs la apeluri telefonice tip spam prin care încearcă să obțină încrederea şi banii oamenilor.

Schema apelurilor pierdute este metoda preferată acum de atacatorii cibernetici pentru a face rost uşor de bani. Potrivit experților, în spatele acestei scheme se află unul din cele mai eficiente trucuri de înșelătorie practicată la nivel global şi de ceva timp şi în România.

Înșelătoria apelurilor pierdute presupune un apel care se încheie imediat în câteva secunde înainte ca dumneavoastră să apucați să spuneți un cuvânt. În acest fel, în lista de apeluri vă va apărea un număr necunoscut şi cel mai probabil veţi avea un impuls să sunaţi înapoi pentru a vedea despre ce este vorba.

Nu faceți acest pas, pentru că fix pe asta se bazează trucul acestei înșelătorii şi este exact ce îşi doresc infractorii cibernetici.

La o scurtă analiză, veţi putea observa că prefixul după care sunteți sunat este de obicei unul străin. Potrivit victimelor acestor înșelătorii, în momentul în care au sunat înapoi, au observat că au fost taxați suplimentar pentru apel. Şi de aici provin banii pe care îi fac aceşti escroci care primesc un procent din aceste taxe, mai ales dacă victima rămâne în apel mai mult timp.

Şi aici infractorii devin şi mai inventivi şi pot crea o conversație în care vă pot da informații false despre pericolele la care se expun cei dragi, aşa că mare atenţie!

În acest context, dacă observați numere de telefon cu aceste prefixe în lista de apeluri pierdute cel mai bine este să le blocați, chiar dacă aveți cunoștințe sau rude stabilite acolo.

355 (Albania),
225 (Coasta de Fildeș),
233 (Ghana)
234 (Nigeria)
260 (Zambia)

De asemenea, luați în calcul că atacatorii cibernetici îşi actualizează constant bazele de date, aşa că pe lângă aceste prefixe, care sunt cele mai utilizate în acest moment, pot apărea şi altele.