MENIU

O femeie care a fost bătută crunt, riscând moartea, a plecat din spital pentru a proteja agresorul

Din teamă, agresorul este protejat.  Aşa s-a întâmplat şi în cazul unei femei din Vaslui. Aceasta a primit o bãtaie sorã cu moartea si a ajuns la spital cu un hematom subdural. Desi viata sa este în pericol, a refuzat internarea, preferând riscul unei morti subite si asta pentru a-l proteja pe bãtãus!, scrie vremeanoua.ro 

O femeie din Bârlad,de 37 de ani, a fost diagnosticatã de medicii urgentisti de la CPU Bârlad cu un traumatism cranio-cerebral, la investigarea de la Computerul Tomograf fiind pus diagnosticul clar: hematom subdural acut. Adicã sânge la creier.

Femeia a fost agresatã, cel mai probabil de partenerul de viatã, fiindu-i recomandatã internarea. Dar, surprizã: femeia, în ciuda avertismentelor medicilor, care i-au spus cã poate sã moarã în orice moment dacã nu este supravegheatã medical, a refuzat internarea si nu a vrut sã facã plângere împotriva celui care a agresat-o.

Asa cã ieri dimineatã a plecat acasã pe propria semnãturã! Chiar dacã viata sa este în pericol. La Compartimentul de Primiri Urgente, din cadrul spitalului bârlãdean, au fost 116 prezentãri, în perioada 27.12 – orele 10.00 – 28.12, orele 10.00. Majoritatea prezentãrilor au fost cazuri usoare si de boli cronice, câteva cazuri de alcool peste limitã si un caz de muscãturã de câine, dar fãrã urmãri grave.

Un caz aparte l-a constituit acela al unei paciente, din Bârlad, în vârstã de 37 de ani, care a venit pe 27 decembrie la ora 20.47, cu ambulanta, fiind diagnosticatã initial la o primã examinare cu “Traumatism Cranio-Cerebral”, cu pierderea cunostintei.

Femeia a fost trimisã la Computerul Tomograf, pentru o investigatie amãnuntitã, iar analizele au arãtat cã are un hematom subdural acut, produs prin agresiune.

Hematomul subdural acut este o colectie sanguinã constituitã între dura-mater si creier. Dupã ce s-au convins medicii urgentisti cã starea femeii este cât se poate de gravã, au recomandat internarea, dar surprizã: femeia a refuzat categoric internarea, semnând pe propria rãspundere cã pleacã acasã.

“I s-a explicat clar cã are sânge la creier si poate sã moarã în orice clipã sau, dacã este un hematom mai mic, acesta se dezvoltã în timp si poate deceda mai târziu. Dar n-a dorit sub nicio formã sã rãmânã internatã. A plecat si nici plângere împotriva celui care a a gresat-o n-a fãcut”, a spus Adrian Gheorghiu, purtãtorul de cuvânt al spitalului bârlãdean.

Mai multe articole despre:
0 Vaslui alegeri măsuri femeie anunţ decizii batuta femeie