MENIU

O familie din Norvegia și-a lăsat casa pe mâna unui cerșetor. Ce au găsit la întoarcere?

Timp de o lună, fostul cerşetor a fost lăsat de stăpâni singur într-o locuinţa din care nu numai că nu a furat nimic, dar din banii adunaţi de pe stradă le-a cumpărat proprietarilor un covoraş pentru baie, decoraţiuni de Crăciun şi câteva ghivece de flori. 

Bărbatul a murit între timp în Norvegia, iar drept recunoştinţă, norvegienii i-au adus sicriul în Bacău şi suportă toate costurile înmormântării.

Incredibilă lecţie de viaţă dată de un băcăuan plecat să cerşească în Norvegia, dar şi din partea norvegienilor, care au ţinut să răsplătească binele făcut de acesta.

Povestea lui Ioan Băndac, cerşetorul român de 53 de ani care a impresionat Norvegia. Un cuplu i-a lăsat cheile locuinţei lor, pentru a se îngriji de casă. Timp de o lună, cuplul de norvegieni a călătorit prin America Latină şi i-au lăsat băcăuanului cheile de la casă.

La întoarcere, aceştia au găsit o locuinţă mai curată decât la plecare, iar bărbatul le cumpărase, din banii câştigaţi pe stradă, un covoraş pentru baie, decoraţiuni de Crăciun şi câteva ghivece de flori. Prietenii norvegienilor Knut şi Alexa Belandria au încercat să îi convingă de faptul că gestul lor i-ar putea lăsa fără lucrurile din casă, însă tinerii norvegieni, care obişnuiesc să călătorească mult, au spus că în timpul deplasărilor au fost găzduiţi, de multe ori, de străini. Ei au vrut să facă un gest frumos de sărbatori, aşa că au lăsat cheile casei unui cerşetor cu care nici măcar nu vorbeau aceeaşi limbă, iar românul a comunicat cu norvegienii printr-o aplicaţie de traducere de pe telefonul mobil, scrie zdbc.ro.

Mai multe articole despre:
Norvegia cerşetor