MENIU

O familie din India a ajuns să exploateze 27.000 de hectare de teren agricol în România

O familie din India a ajuns să exploateze 27.000 de hectare de teren agricol în România

Grupul de companii Vectr Holdings, deținut de familia indiană Gupta, a reușit să-și extindă substanțial activitatea agricolă în România, ajungând la o suprafață impresionantă de aproximativ 27.000 de hectare de teren agricol. Această achiziție recentă plasează grupul într-o poziție centrală și de jucător cheie în sectorul agricol românesc.

Vectr Holdings a anunțat, miercuri, că a preluat societăţile Padova Agricultură şi Contara, prin intermediul Vectr Farm Brăila.

„Angajată în operaţiuni agricole, distribuţie de maşini agricole, industria de fitness şi imobiliare în România, cu o cifră de afaceri anuală de peste 200 de milioane de euro, Vectr Holdings anunţă achiziţia cu succes a Padova Agricultura SRL şi Contara SRL prin intermediul Vectr Farm Brăila SRL”, se arată într-un comunicat al Vectr Holdings.

Companiile afiliate Vectr Holdings au început activităţile în agricultura din România în anul 2015, cu 2.300 de hectare în exploatare. În ultimii 3 ani au extins aria de operare agricolă cu aproximativ 17.500 de hectare, iar acum se trece la nivelul de 27.000 de hectare de teren agricol.
 
Padova Agricultura, care activează în Brăila, este specializată în producţia şi comercializarea unor culturi precum orez, porumb, grâu, orz, rapiţă, floarea soarelui, lucernă şi soia.

Daniel Buda a solicitat ajutor european pentru fermieri în plenul Parlamentului European

Cea de-a doua companie, Contara, şi-a schimbat obiectivul principal din 2022, trecând de la cultivarea orezului, la producţia de cereale, precum porumb, grâu şi floarea soarelui este un grup privat de companii cu prezenţă în agricultură, imobiliare, fitness şi alte investiţii, care face parte din African Industries Group.

În ultimii ani, fenomenul de concentrare a suprafețelor s-a făcut simțit tot mai mult pe piața românească, unde au fost înregistrate tranzacții de mii de hectare între jucătorii de top.

Cei mai mari producători agricoli din România

Conform celor mai recente date oficiale disponibile, topul celor mai mari companii agricole din România, după cifra de afaceri, era condus în 2022 de Regia Naţională a Pădurilor Romsilva.

Davos a devenit capitala prostituției odată cu Forumul Economic Mondial. Serviciile de „escortă”, complet rezervate pentru reuniunea politică

Romsilva a înregistrat, de asemnea, în 2022, cea mai mare creştere nominală anuală din top 20, de 831 milioane de lei, la 3,1 miliarde de lei (4,6% din total), se mai arată în studiul anual „Evoluţia sectorului agricol din România”, citat de Agerpres.

Pe locurile 2 şi 3 în topul celor mai mari companii agricole din România după cifra de afaceri se află Promat Comimpex SRL, cu 1,65 miliarde de lei, şi Agro-Chirnogi SA, cu 1,6 miliarde de lei în 2022.

Cele mai mari avansuri procentuale anuale din top 20 au fost înregistrate de Eurosemagro Company SRL, cu un avans de 185%, şi de Agropec Dionis SRL, cu un avans de 136%. De altfel, cele două companii care au înregistrat şi cele mai mari creşteri în top 20, de 25, respectiv 15 poziţii.

Dacă ai bagaje care ocupă un loc și nu plătești bilet în plus, te poți alege cu o amendă usturătoare. Lunga listă de contravenții STB