MENIU

O comună din România, terorizată de hoţi: "Toată lumea e speriată"

Oamenii dintr-o comună gălăţeană trăiesc sub teroare de câteva luni. O bandă de hoţi comite jaf după jaf. 

O bătrână este în spital după ce a fost bătută de un individ care a intrat peste ea în casă, a bătut-o şi i-a luat banii. Alte două trăiesc cu spaimă că hoţii se vor întoarce. Victimele sunt în general bătrâne care locuiesc singure şi au copii în străinătate. Până acum, poliţiştii au identificat doar un cerc de suspecţi.

"A venit după mine, a închis uşile, şi pe asta şi pe cealaltă, şi mi-a pus palma la gură, m-a luat la bătaie, m-a zgîriat pe ochi", a povestit o femeie. Bătrâna are 84 de ani şi locuieşte singură. Un hoţ mascat a dat buzna peste ea la 4 dimineaţa, a lovit-o şi i-a furat toţi banii din casă: 3.400 de lei.

Furturile au început acum un an, dar între timp hoţii au devenit violenţi. Aproape toate victimele sunt femei care au copii plecați din țară şi mai primesc bani de la ei. Una dintre ele e în spital.


"Au rămas singuri şi sunt vulnerabili. Poliţia acţionează cât poate, rezultate până acum foarte puţine", a spus Cornel Maţgras, viceprimar. Sătenii sunt îngroziţi. "Toată lumea e speriată", spun oamenii. Poliţiştii fac cercetări peste cercetări, dar făptaşii tot nu au fost prinşi.

 

 
Mai multe articole despre:
hoţi comună hoţi