MENIU

O companie aeriană a refuzat îmbarcarea unei pasagere pentru că era „prea dezbăcată”. Scandalul s-a lăsat cu o amendă de 28.000 de euro

O companie aeriană a refuzat îmbarcarea unei pasagere pentru că era „prea dezbăcată”. Foto: Unsplash

Compania aeriană spaniolă Vueling a fost obligată să plătească o amendă de 28.000 de euro pentru refuzul de a îmbarca o pasageră pe ruta de la Mallorca la Barcelona, în urma unui incident surprinzător. Pasagera, o femeie, îmbrăcată într-un body decoltat, a fost împiedicată să urce pe avion de către personalul companiei, care a considerat că vestimentația ei era nepotrivită pentru un loc public. Această decizie controversată a generat o serie de critici și contestații față de compania aeriană, care a trebuit să își asume consecințele acestei acțiuni.

Facua, o asociație spaniolă de consumatori, a adus în atenția publicului scandalul iscat de compania aeriană, și l-a reclamat la Agenția de Stat pentru Siguranța Aviației (Aesa). După investigații, Aesa a constatat că Vueling a încălcat regulile naționale și europene referitoare la condițiile de transport în aviația civilă, și a decis să îi impună companiei aeriene o amendă în valoare de 28.000 de euro.

Potrivit Facua, refuzul de îmbarcare al pasagerei a fost un act de "discriminare" din partea personalului Vueling.
"Niciun regulament nu interzice în mod expres admiterea pasagerilor în funcție de vestimentația lor, atâta timp cât acest lucru nu contravine ordinii publice", a subliniat asociația de consumatori, conform Il Messaggero.
 
Chiar dacă incidentul a avut loc în 2019, Aesa a făcut publică abia acum sancțiunea aplicată împotriva Vueling. De asemenea, s-a subliniat comportamentul companiei față de normele de îmbrăcăminte ale pasagerilor.
 
Canicula extremă a topit de to mersul trenurilor. Garniturile vor circula chiar și cu 30 km/h mai încet decât viteza normală
 
Citat de agenția de presă Efe, un purtător de cuvânt al companiei aeriene a susținut că pasagera a reacționat "agresiv" și că "condițiile de călătorie, care se aplică în mod egal bărbaților și femeilor, stabilesc posibilitatea de a refuza îmbarcarea din motive comportamentale". În momentul respectiv, Vueling a explicat că pasagera s-a prezentat la îmbarcare "în costum de baie".
 
Asociația Facua i-a criticat pe cei de la compania aeriană pentru atitudinea lor, considerând că impunerea unei sancțiuni este esențială pentru prevenirea acestor comportamente discriminatorii în viitor. Organizația a accentuat faptul că pasagerii nu ar trebui să fie evaluati sau tratați in mod nedrept în funcție de modul în care sunt îmbrăcați, atâta timp cât aceasta nu reprezintă o amenințare la adresa securității sau a ordinii publice.
 
Compania Vueling, recunoscută pentru ofertele sale low-cost, trebuie să își reexamineze acum politicile interne pentru a preveni astfel de situații în viitor și pentru a garanta un tratament corect pentru toți călătorii săi.
 
Momentul în care o tânără își pierde viața în valurile Mării Negre. Nimeni nu a intervenit, toți priveau de pe mal și filmau ultimele clipe ale fetei
Mai multe articole despre:
companie aeriana pasagera dezbracata amenda