MENIU

O ciudăţenie a naturii atrage mii de oameni din toată lumea. Locul din România care i-a fermecat

Fenomenul este unic în Europa şi atrage de la an la an tot mai mulți turiști străini.

O ciudăţenie a naturii atrage an de an oameni din toată lumea, curioşi să vadă cum fierbe pământul. Fenomenul este unic în Europa.

La numai 150 de km de Bucureşti, în dealurile Carpaţilor de Curbură, turiştii care vor să petreacă câteva ceasuri în linişte pot opta pentru Vulcanii Noroioşi, din judeţul Buzău. Vulcanii Noroioşi sunt formaţiuni create de gazele naturale ce vin de la peste trei mii de metri adâncime, care trec printr-un sol argilos, în combinaţie cu apa din pânza freatică. Şiroaiele de noroi de culoare gri sau brun cenuşie modifică permanent peisajul pentru că după ce se preling se întăresc şi dau naştere unor denivelări, scrie stiridebuzau.ro.

Vulcanii Noroioşi sunt împărţiţi în patru locaţii : La fierbatori, Pîclele Mari, Pîclele Mici şi Beciu. Pîclele Mari acoperă 15 hectare şi au fost declarate rezervaţie geologică din 1955. Platoul unde continuu pământul fierbe seamănă are pe margini crevase adânci care odinioară erau vulcani activi.

La 5 km depărtare găsim Pîclele Mici care se întind pe o suprafaţă de 10 hectare. Acestea  sunt monument al naturii din 1924 şi sunt cele mai vizitate pentru că accesul este mai facil. Turiştii privesc uimiţi bolboroselile şi imortalizează trecerea prin zonă fie cu telefonul mobil, fie cu aparate foto.

Mai multe articole despre:
Buzău vulcanii noroioşi turişti buzău