MENIU

O cerere cel puțin ciudată a ministrul Muncii pentru primarul general al Capitalei

Gaura din bugetul Radet este luată la bani de mărunți de către Violeta Alexandru, ministrul Muncii, care, oficial, nu prea are competențe în ceea ce privește companiile din domeniul energetic, chiar dacă Radet este o companie cu puternice implicații sociale, pentru că asigură căldura din casele bucureștenilor.

Violeta Alexandru, Președinte PNL București și Ministru al Muncii și Protecției Sociale spune că “noua echipă PNL București și-a asumat încă de la începutul mandatului un rol activ de opoziție împotriva abuzurilor administrației Firea PSD. Astăzi continuăm să fim alături de cetățeni și am depus o interpelare către Primăria Municipiului București prin care solicităm acestei administrații dezastruoase și falimentare, o situație la zi a strategiei Firea-PSD de a asigura că, măcar în lunile următoare, Bucureștenii nu vor mai suferi de frig în case și vor avea confortul pe care îl merită cetățenii unei capitale europene. Solicitarea de astăzi este una oficială față de care Gabriela Firea PSD are obligația legală să răspundă. Cerem răspunsuri ferme și clare și vreau să o asigur pe această cale, că dacă nu le va oferi, va răspunde în fața legii, nu doar în fața cetățenilor. Bucureștenii vor și au dreptul să știe cum sunt cheltuiți banii lor, de ce nu există niciun plan de atragere a fondurilor europene și de ce primăria face jaf prin companii municipale, lăsând Bucureștenii în frig, în timp ce clientela PSD se plimbă în SUV-uri de lux.

În momentul în care vom avea o reacție din partea Primăriei vom fi primii care vor informa opinia publică. În cele 6 luni de mandat care i-au mai rămas Gabrielei Firea, vom utiliza toate pârghiile legale pe care le avem la dispoziție pentru a-i face viața la fel de grea cum o face ea bucureștenilor. Pentru că incompetența, indolența și prostia nu au ce căuta în fruntea celui mai mare din România.”

În interpelarea înaintată de PNL București prin Președintele Violeta Alexandru, Ministru al Muncii și Protecției Sociale și grupul de Consilieri Generali condus de Stelian Bujduveanu, PNL București solicită:

Fișa de proiect pentru atragerea de fonduri europene – fiind vorba de cei 186 de milioane de euro pentru care Corina Crețu, Comisar European la acea vreme, a extins perioada limită de depunere a proiectului până pe 31.12.2019;

Raportul de cheltuieli pentru Compania Municipală Energetica, de la înființare și până la data curentă;

Calendarul de investiții al companiei Termoenergetica și lămuriri cu privire la licențierea acestei companii de către ANRE.

 

Mai multe articole despre:
datorii radet violeta alexandru gabriela firea