MENIU

O celebră destinație turistică din Grecia, plasată în CARANTINĂ din cauza răspândirii Covid-19

Grecia

O insulă grecească a fost plasată în carantină  din cauza infectărilor cu COVID-19. Măsura luată de autoritățile de la Atena vine la  doar o zi după relaxarea restricțiilor la nivel național, totul la finalul unei interdicții de 6 luni în contextul în care țara elenă se pregătește pentru debutul sezonului estival, programat oficial pentru data de 15 mai.

Anunțul legat de acest nou locckdown a fost făcut de Ministerul pentru protecție civilă de la Atena și vizează insula Kalymnos, o destinație turistică populară din Marea Egee. Măsura va fi în vigoare până pe 10 mai „din motive urgente ce țin de riscuri serioase pentru sănătatea publică” și pentru limitarea răspândirii coronavirusului, relatează HotNews.ro.

Rezidenților li se va permite să își părăsească locuințele doar pentru a merge la muncă, la doctor sau farmacie, să își plimbe animalele de companie sau pentru cumpărături la supermarketurile care se vor închide la ora 18:00. Alte restricții includ suspendarea lucrărilor de construcții și a ceremoniilor religioase cu excepția înmormântărilor la care vor putea participa până la 9 persoane. Insula poate fi părăsită doar din motive ce țin de sănătate.

Grecia a raportat, marți, peste 1.300 de noi infectări și 81 de decese asociate infectării cu COVID-19.

Țara de aproximativ 11 milioane de locuitori a înregistrat un bilanț total de 349.936 de infecții și 10.668 de decese cauzate de coronavirus.

Mai multe articole despre:
grecia carantina grecia kalymnos pandemie covid