MENIU

O cățelușă adoptată din România a devenit eroină în Anglia. Cum și-a salvat stăpânii de la moarte

Jessie, cățelușa care și-a salvat stăpânii de la moarte. Foto: thepost.uk

O cățelușă adoptată de un cuplu englez de la un adăpost din România a ajuns o adevărată vedetă în presa britanică după ce a demonstrat eun eroism neobișnuit într-un moment de criză.

O cățelușă adoptată de o familie de englezi de la un adăpost din România a devenit eroină într-un sat din North Cornwall, în zona de Sud-Est a Angliei, relatează publicația Anunțul UK.

Patrupedul numit Jessie și-a dovedit loialitatea salvându-și stăpânii dintr-o situație periculoasă. Cei doi englezi uitaseră un radiator electric în priză peste noapte, iar acest lucru a declanșat un incendiu în locuința lor din satul New Polzeath. La ora 04.30, câinele a simțit fumul și a început să latre în timp ce stăpânii săi dormeau neștiutori de pericolul iminent. Grație atenției lui Jessie, soțul și soția au fost avertizați la timp și au reușit să iasă din casă înainte ca flăcările să se răspândească.

Ce te faci dacă a căzut un copac peste mașina ta. Pașii de urmat pentru a obține despăgubiri

Unitățile operaționale din Wadebridge și Delabole au fost alertate și s-au deplasat la fața locului în jurul orei 6:00 dimineața. Ulterior, un reprezentant al pompierilor a confirmat într-un comunicat că doi cetățeni englezi au fost salvati datorită intervenției cățelușei adoptate din România.

"Pompierii au intrat și au localizat incendiul, care a fost tratat cu promptitudine. Abia după aceasta, familia ne-a informat că, de fapt, Jessie a fost cea care i-a trezit dintr-un somn adânc, deoarece proprietatea se umplea de fum.
Vă sfătuim să nu lăsați încălzitoarele electrice pornite dacă părăsiți casa și doar să vă asigurați că nimic nu este plasat direct pe sau în imediata apropiere a unuia, deoarece acest lucru crește foarte mult riscul de incendiu.
Evident, câinii, în special, au un simț al mirosului sporit, astfel încât sunt adesea capabili să detecteze fumul chiar înainte ca detectoarele de fum să se activeze, iar acesta a fost cazul în această dimineață", a spus Josh Plowman, un manager de supraveghere a stației Cornwall Fire and Rescue, potrivit The Post UK
 
Mesajul surpriză al premierului Marcel Ciolacu după ce România a fost eliminată de la campionatul european de fotbal
Mai multe articole despre:
catel catelusa incendiu pompieri