MENIU

O bancă a transferat din greşeală 1,5 milioane dolari într-un cont. Norocosul a DISPĂRUT

Dolarii ar putea să nu mai fie recuperaţi niciodată

Credit Suisse, una dintre cele mai importante bănci elveţiene, a transferat în mod eronat 1,5 milioane de dolari în contul unui mic fond de investiţii, iar acum riscă să nu îi mai poată recupera, deşi a înaintat o acţiune juridică în acest sens, scrie New York Times.

Credit Suisse a dat în judecată atât fondul de investiţii Galbraith Capital Investment Management, cât şi pe managerul acestuia, pentru a-şi recupera suma transferată din greşeală, scrie ZF.ro.

Contactat de reporteri prin e-mail, managerul "norocos" Joseph B. Galbraith a catalogat acuzaţiile aduse de Credit Suisse "ridicole şi aberante". Locaţia actuală a lui Galbraith rămâne însă necunoscută, însă se pare că managerul de 42 de ani, care a renunţat în 2011 la cetăţenia americană, ar locui împreună cu soţia sa în Europa, cel mai probabil la Monaco.

Este surprinzătoare perioada lungă de timp în care Credit Suisse a realizat greşeala comisă: suma a fost transferată pe 13 ianuarie 2014, dar abia pe 27 ianuarie banca elveţiană l-a contactat pe Galbraith

Mai multe articole despre:
bănci Sistem bancar banc[