MENIU

DOLIU la Hollywood. O actriţă de Oscar a murit

Doliu la Hollywood
Joan Lorring a fost nominalizată pentru un Oscar
Joan Lorring

Actriţa Joan Lorring, nominalizată la Oscar, în 1946, pentru rolul secundar din filmul "Secara e verde/ The Corn is Green", a decedat, vineri, la vârsta de 88 de ani, a declarat una din fiicele artistei, Santha Sonenberg, potrivit hollywoodreporter.com.

Joan Lorrin s-a născut în Hong Kong şi a plecat cu mama sa în Statele Unite ale Americii, în 1939, informează Mediafax. Cele două s-au stabilit în San Francisco, unde Lorrin a început să lucreze la radio.

Cariera ei a cuprins roluri în teatru, în film şi în producţii TV. Primul film american în care a jucat a fost "Song of Russia", în 1944.

În 1946, Joan Lorring a fost nominalizată la Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol secundar, pentru rolul Bessie Wat din filmul "Secara e verde/ The Corn is Green". De asemenea, Joan Lorring a jucat, în 1946, alături de Sidney Greenstreet şi Peter Lorre, în filmele "Three Strangers" şi "Verdict/ The Verdict".

Printre apariţiile sale televizate se numără "The Star Wagon", un serial din 1966, cu Dustin Hoffman şi Orson Bean, precum şi serialul "The Love Boat", în 1980.

"Până la moartea sa, ea a continuat să aibă fani care îi scriau şi îi cereau autografe", a declarat fiica actriţei.

Pe lângă Santha Sonenberg, actriţa Joan Lorring mai are o fiică, Andrea Sonenberg, şi doi nepoţi, Josh şi Rebecca Jurbala. Soţul actriţei, Martin Sonenberg, un cunoscut endocrinolog din New York, a murit în 2011.

Mai multe articole despre:
actriţă murit Joan Lorring