MENIU

Numeroase publicații din întreaga lume reproduc prima pagină din noul număr al Charlie Hebdo

Numeroase publicații din întreaga lume reproduc prima pagină din noul număr al Charlie Hebdo

Numeroase ziare din lumea întreagă reproduc marți din solidaritate prima pagină din noul număr al publicației Charlie Hebdo, reprezentându-l din nou pe profetul Mahomed, cu ochii în lacrimi și ținând o pancartă cu mesajul 'Je suis Charlie', relatează AFP.

Pe prima pagină a acestui număr al "supraviețuitorilor" care va apărea miercuri și care va fi tradus în 16 limbi și difuzat în trei milioane de exemplare, profetul este schițat îmbrăcat în alb, cu o lacrimă în colțul ochiului, ținând o pancartă cu mesajul "Je suis Charlie", semn de raliere cu toți manifestanții care au protestat împotriva masacrului de la 7 ianuarie, sub titlul pacifist "Totul este iertat".

În Marea Britanie totuși, The Independent este singurul dintre ziarele mari care au publicat această pagină întâi în ediția tipărită.

Ziarul The Guardian reproduce caricatura pe site-ul său. "Editorialistul supraviețuitor al revistei satirice franceze afimă că această pagină întâi este un apel la iertare către teroriștii care i-au asasinat colegii săptămâna trecută", scrie The Guardian, potrivit agerpres.ro.

Mai multe articole despre:
Franţa Paris atentat charlie hebdo