MENIU

Numele lui Sorin Oprescu şi Andrei Chiliman apar în dosarul APANOVA

Rolul lui Moisescu Vlad Octavian în înţelegerea cu Semenescu Ovidiu Traian a fost ca prin folosirea influenţei pe care o avea la nivelul Primăriei Generale a mun. Bucureşti şi Consiliului General al mun. Bucureşti, dar şi asupra primarului Chiliman Andrei Ioan şi a Consiliului Local al Sectorului 1 Bucureşti, să oprească acţiunile de contestare a concesiunii de către Primăria Sectorului 1 Bucureşti, consilierii locali şi consilierii generali ai PNL.

Moisescu Vlad Octavian a intervenit, iar din acel moment rezultatele activităţii lui au fost publice, presiunea asupra concesionarului dispărând.

Moisescu Vlad Octavian era omul care decidea tot ce se întâmpla la nivelul Primăriei Sectorului 1 Bucureşti, inclusiv în zona achiziţiilor publice. Practic, lucrările semnificative erau atribuite întotdeauna firmelor agreate şi stabilite de către Moisescu Vlad Octavian. În schimb, firmele agreate plăteau comisioane de 10% - 15%.

Societăţile câştigătoare ale procedurilor de achiziţie subcontractau lucrări la un preţ mai mic, de regulă, cu 20% decât preţul de achiziţie, iar din acest procent de 20% se asigura atât plata comisionului, cât şi câştigul propriu. De asemenea, la nivelul Primăriei Generale a mun. Bucureşti, Moisescu Vlad Octavian controla activitatea consilierilor locali ai PNL.

Primarul General Oprescu Sorin purta toate discuţiile referitoare la activitatea instituţiei cu Moisescu Vlad Octavian. Practic, Moisescu Vlad Octavian controla voturile şi la nivelul Consiliului General al mun. Bucureşti.

Fiind liderul informal al PNL Bucureşti şi persoana care susţinea financiar partidul, el era şi cel care hotăra întotdeauna ce se întâmplă la nivelul instituţiilor controlate de PNL din Bucureşti. În acest context, el stabilea şi persoanele care candidau pentru o funcţie de consilier local sau general.

Mai multe articole despre:
Oprescu Apanova Chiliman dosarul apanova