MENIU

Numărul de reacții adverse înregistrate după vaccinarea anti-Covid, în scădere cu cel puţin 40%, comparativ cu săptămâna precedentă

Centru vaccinare antiCovid

Valeriu Gheorghiță, preşedintele Comitetului de Național de Coordonare a Campaniei de Vaccinare anti-Covid (CNACV), a prezentat, astăzi, situația legată de efectele adverse apărute în ultima perioadă, în urma imunizării. Vorbim, astfel, despre 746 de reacţii adverse raportate în săptămâna 12-18, cu cel puțin 40% mai redus față de săptămâna precedentă.

În ultima context, Gheorghiță a precizat că, în ultima săptămână, s-au înregistrat cele mai multe persoane vaccinate anti-Covid. Mai exact, vorbim despre o medie de peste 75.000, aproape de 80.000 de persoane.

"Menţionez că în cursul zilei de ieri - toate aceste date sunt până pe 18 aprilie - a fost raportat un caz de şoc anafilactic la o persoană de sex feminin de 16 ani din judeţul Maramureş, care a fost vaccinată la centrul de vaccinare din oraşul Ulmeni împreună cu membrii familiei - erau programaţi. A dezvoltat la scurt timp după vaccinarea cu vaccinul de la compania BioNTech/Pfizer manifestări clinice de şoc anafilactic. S-a intervenit din punct de vedere medical, evoluţia a fost foarte bună şi persoana, în momentul de faţă, este bine, este acasă", a declarat medicul militar, în conferinţa săptămânală de presă pe tema campaniei de vaccinare, susținută la Palatul Victoria.