MENIU

Număr record de noi membri invitaţi de Academia Americană de Film

Număr record de noi membri invitatţi de Academia Americană de Film

Academia Americană de Film (Academy of Motion Picture Arts and Sciences) a anunţat că a invitat un număr record de 928 de persoane pentru a-i deveni membri, răspunzând astfel criticilor că bărbaţii albi sunt suprareprezentaţi în cadrul organizaţiei, informează DPA.

Cei 928 de noi membri provin din 59 de ţări şi mai multe grupe de vârstă - cel mai tânăr având 14 ani şi cel mai vârstnic 86, a indicat organizaţia într-un comunicat.

Dintre noii membri, 49% sunt femei, ceea ce aduce reprezentarea totală a acestora în organizaţie la 31% - faţă de doar 25% în 2015.

O proporţie similară de noi membri este dată de persoanele de culoare. Acestea reprezintă 38% dintre noii membri şi, de acum, circa 16% din numărul total de membri - un procent care s-a dublat din 2015.

Cifrele reflectă o serie de modificări implementate de consiliul de administraţie al Academiei în 2016 pentru a diversifica membrii organizaţiei şi a dubla numărul femeilor şi membrilor aparţinând unor minorităţi până în 2020.

Efortul de a creşte diversitatea la Hollywood a fost evidenţiat în 2015 de controversa #OscarsSoWhite, care a început după ce toţi cei 20 de actori nominalizaţi la categoriile de interpretare erau albi.

Sursa