MENIU

Nudismul a explodat în Marea Britanie după pandemie

Nudismul a explodat în Marea Britanie / Foto: Profi Media

Nudismul a explodat în Marea Britanie după pandemie. După doi ani de carantină și restricții dure, din ce în ce mai mulți oameni renunță la haine pentru un moment de libertate. Iar fenomenul nu este prezent doar în Marea Britanie. Zeci de festivaluri și parade pentru nudiști au loc peste tot în lume. Fenomenul a devenit o afacere pentru patronii de localuri și de piscine publice. 

În pandemie, de patru ori mai mulți britanici au căutat pe internet informații despre plajele pentru nudiști, față de perioada de dinaintea restricțiilor. Oamenii de afaceri au simțit mirosul banilor și au adaptat localurile și piscinele pentru cei care vor să renunțe complet la haine pentru un strop de libertate.

Tot mai multe stațiuni turistice fac reclamă la hoteluri, stațiuni și drumeții special organizate pentru nudiști. Există grupuri virtuale de yoga nud, cluburi literare pentru nudiști și chiar cursuri de gătit. Iar fenomenul nu este popular doar în Marea Britanie. Parade si festivaluri pentru nudiști sunt organizate în întreaga lume.

Într-o postare pe twitter, o femeie lucrează la birou dezbrăcată. Într-o altă postare, un grup de oameni se dezbracă în autobuz, în Berlin.

„Cultura corpului liber”, așa cum s-a intitulat, a apărut pentru prima oară în Germania, în 1980. Nudismul nu constituie infracțiune în Anglia și în Țara Galilor, însă persoanele pot fi arestate dacă se dovedește că s-au dezbrăcat cu intenția de a provoca o consternare. 

Mai multe articole despre:
nudism Marea Britanie